KARIJERA

Vaše mogućnosti u VIG-u su živopisne kao i Vi!

Svakodnevna posvećenost preko 25.000 zaposlenih sa različitim kvalifikacijama, vještinama i iskustvom je temelj uspjeha Vienna Insurance Group. Naši timovi se ističu po svojoj posvećenosti, stručnoj podršci i kvalitetnoj usluzi, ali i po kulturološkoj različitosti svojih članova.

Performanse naših zaposlenih su nas pozicionirale kao jednu od vodećih kompanija za osiguranje u Centralnoj i Istočnoj Evropi. Sa oko 50 samostalnih kompanija u 25 evropskih zemalja možemo precizno targetirati široku lepezu klijenata, te iskoristiti prednosti dobro razvijenih kanala distribucije.

Stoga, dođite i učestvujte u daljem uspjehu dinamične, društveno odgovorne kompanije, i iskoristite prednosti uzbudljivog, izazovnog i raznolikog radnog okruženja.

Pregledajte oglas za trenutno OTVORENE KONKURSE, jer zapošljavamo Likvidatora šteta!

Ko smo mi?

Vienna Insurance Group (VIG) je jedna od najuspješnijih osiguravajućih kompanija u Austriji i Centralnoj i Istočnoj Evropi. Uz podršku zaposlenih u VIG postavljeni su temelji svijetle budućnosti ispunjene povjerenjem, hrabrošću i optimizmom. Između ostalih ključni strateški principi Grupe su jasni i jednostavni:

 1. VIG je osiguravajuće društvo – i ništa drugo.
 2. VIG je proaktivno osiguravajuće društvo koje sprovodi konzervativnu investicionu strategiju.
 3. VIG će nastaviti da primjenjuje i prilagođava svoje strategije zasnovane na održavanju lokalnih brendova i višekanalne distribucije.
 4. VIG ima povjerenje u lokalne menadžmente.
 5. VIG se osjeća kao kod kuće i u Austriji i u Centralnoj i Istočnoj Evropi.

 

Vrijednosti  VIG Grupe

Vrijednosti kompanije nam predstavljaju orijentir i osnovu za donošenje odluka. Još od svojih početaka, Grupa je profitabilno upravljala na osnovu etičkih vrijednosti, koje su sada duboko ukorijenjene.

Različitost

Zahvaljujući prisustvu Grupe na 25 tržišta, prije svega u Centralnoj i Istočnoj Evropi, bolje razumijemo lokalne okolnosti. Razmjena znanja, ideja i iskustava u okviru Grupe je dio svakodnevnih aktivnosti. Različitost je jedan od naših faktora uspjeha i osnovnih vrijednosti. Na neki način, ona je dio DNK VIG-a.

U blizini svojih klijenata

Imamo jako uporište, i međunarodno i lokalno. Zahvaljujući našim lokalno zaposlenim radnicima, mi smo više nego upoznati sa uobičajenim potrebama kupaca u svima našim zemljama i tržištima, što nam omogućava da ponudimo prilagođena rješenja i povećamo zadovoljstvo kupaca u svim našim tržištima.

Odgovornost

Oslanjamo se na skoro 200 godina iskustva kako bismo što je moguće efikasnije osigurali budućnost naših klijenata. Osjećaj odgovornosti i poštovanja su uvijek u središtu odnosa sa našim klijentima, poslovnim partnerima, akcionarima i društva u cjelini.

Wiener osiguranje Vienna Insurance Group a.d.

Wiener osiguranje Vienna Insurance Group a.d. je akcionarsko društvo osnovano 1992. godine. Prateći svjetske trendove u oblasti osiguranja i  dosljednim praćenjem najviših standarda industrije, na tržištu osiguranja Bosne i Hercegovine pozicionirali smo se kao jedan od lidera.

Od 2011. godine dio smo velike VIG-ove porodice. To nam je omogućio da značajno povećamo kapacitete kompanije i kontinuirano ulažemo u rast i razvoj naših zaposlenih, čime planiramo da i u budućnosti zadržimo lidersku poziciju na tržištu.

S željom da budemo bliže korisnicima naših usluga i proizvoda stvorili smo mrežu od preko 50 poslovnica širom Bosne i Hercegovine, u kojima rade naša 242 zaposlena.

Za kim tragamo?

Ljudi su od suštinske važnosti za naš uspjeh. U sektoru kakvo je osiguranje, gdje su proizvodi neopipljivi, lično povjerenje igra odlučujuću ulogu. Povjerenje koje nam naši klijenti iz dana u dan ukazuju je od suštinskog značaja za uspjeh Grupe. Ovaj uspjeh se postiže i održava zahvaljujući našim korisnički orijentisanim i kompetentnim radnicima.

Ova ideja je u središtu našeg etosa i predstavlja kamen temeljac naše kompanije. Možemo povećati kapital, kupiti IT usluge i preseliti kancelarije – ali ključ uspjeha Vienna Insurance Group leži u zaposlenima. Njihov profesionalizam, uspješnost, motivisanost i optimizam su simbol svega onoga za šta se Grupa zalaže više od 190 godina.

Mi smo uvijek u potrazi za visoko motivisanim osobljem koje ima hrabrosti i posvećenosti da učestvuju u našem uspješnom razvoju, a da istovremeno uvažavaju različitost koja odvaja Vienna Insurance Group od svojih konkurenata. Bez obzira na to da li još uvijek studirate, tek ste diplomirali, ili već imate profesionalnog iskustva, VIG može ponuditi izazovnu i uzbudljivu karijeru. Istovremeno, naš program za novozaposlene radnike će im pomoći da se snađu tokom prvih mjeseci u Grupi. Niz razvojnih inicijativa, koje se nude, omogućava našim zaposlenima da ostvare svoj puni potencijal.

Ako su naše vrijednosti i Vaše, a očekivanja ista, na pravom ste mjestu! Pregledajte koje su nam trenutno otvorene pozicije, ispunite obrazac online prijave za posao, a eventualne upite nam šaljite na: hr.sluzba@wiener.ba.

OTVORENE POZICIJE

Wiener osiguranje Vienna Insurance Group je dio vodeće osiguravajuće grupacije u centralnoj i istočnoj Evropi. Osnaženi imenom Vienna Insurance Groupe, Wiener osiguranje sa mrežom od više od 40 prodajnih mjesta u BiH, 200 zaposlenih i preko 100 hiljada klijenata, ostvaruje vrhunske poslovne rezultate i daje snažan doprinos razvoju cjelokupnog tržišta osiguranja u zemlji. Podstičemo poslovni uspjeh njegujući različitost na način da svi zaposleni imaju jednake mogućnosti pri zapošljavanju, razvoju, unapređenju i zadržavanju, bez obzira na pol, seksualnu orijentaciju ili starost.

Mjesta rada: Banja Luka

Opis poslova:

 • Obavlja poslove likvidacije šteta
 • Pribavlja neophodnu dokumentaciju za likvidaciju štete
 • Saradnja sa osiguranikom, oštećenikom, procjeniteljem i pravnikom
 • Postavlja indikatore, vrši osnovna testiranja podataka i njihovo evidentiranje
 • Vrši ocjenu kompletnosti i validnosti dokumentacije
 • Utvrđuje osnovanost zahtjeva za štetu
 • Utvrđuje iznos naknade štete
 • Utvrđuje prava i obaveze po polisi
 • Formira, potpisuje i dostavlja naloge za isplatu štete
 • Dostavlja Odluke osiguraniku/oštećeniku o likvidaciji/odbijanju štete
 • Utvrđuje potencijalni regresni osnov
 • Vrši prijavu štete Odjeljenju za reosiguranje
 • Ažurira podatke za reosiguravača i Grupu
 • Učestvuje u verifikaciji i kontroli svih šteta, naročito većih i specifičnih šteta i klijenata

Vaša znanja, vještine i sposobnosti:

 • Stepen obrazovanja/usmjerenje: VSS/VŠS (VII/VI stepen pravnog, tehničkog ili ekonomskog smjera)
 • Poželjno iskustvo na istim ili sličnim poslovima
 • Znanje engleskog jezika
 • Sposobnost za samostalan, tačan i planski način rada
 • Vozačka dozvola B kategorija

Wiener osiguranje, kompanija sa tradicijom nudi Vam:

 • Jedinstvena mogućnost sticanja znanja u oblasti osiguranja;
 • Sticanje radnog iskustva u internacionalnoj grupaciji Vienna Insurance Group, pouzdanoj, stabilnoj kompaniji sabtradicijom poslovanja u svijetu osiguranja;
 • Rad u ergonomski prilagođenim uslovima;
 • Mogućnost zaposlenja i razvoja karijere na osnovu ličnog angažmana za vrijeme stručnog osposobljavanja,
 • Rad unutar Vienna Insurance Group upoznaćete internacionalno bogatstvo ljudi, znanja i raznolikosti.

Da li Vam se ovo čini interesantno?

Ukoliko da, ,olimo Vas da prijavu i biografiju (CV) dostavite na e-mail adresu: karijera@wiener.ba do 10.09.2022. godine.

TOP