WIENER ASISTENCIJA- PROGRAM POMOĆI NA PUTU ZA PUTNIČKA VOZILA

Kvar automobila ili saobraćajna nesreća su događaji koje nije moguće unaprijed planirati, a situacija kada se sami nađete na putu u vozilu koje ne može da nastavi dalje je jedna od najzastrašujućih, čak i za iskusne vozače.

 

Da ne biste bili bespomoćni u situacijama kada više ne možete računati na vaš automobil, pripremili smo uslugu koja će vam omogućiti besplatnu tehničku pomoć na putu. Wiener paketi pomoći na putu pružaju niz usluga i rješenja tokom nepredviđenih događaja na cesti, uz najkraće vrijeme čekanja na dolazak pomoći.

 

Brojevi kontakt centra Wiener asistencije dostupni su u nastavku.

Za sve polise izdate do 28.01.2024. godine brojevi kontaktnog centra Wiener Asistencije: 0800 50 211 (besplatan za pozive unutar BIH), broj za pozive iz inostranstva +38751490730.

Za sve polise izdate od 29.01.2024. godine broj kontaktnog centra Wiener Asistencije za pozive iz BiH i inostranstva je +381116962401

Tehnička pomoć na putu može da uključuje:

  • popravak vozila na putu (sitni popravci koje je moguće obaviti na licu mjesta - istakanje krivo natočenog goriva, dolijevanje goriva, zamjena točka, zamjena ili punjenje akumulatora i osigurača, otključavanje zaključanog vozila i sl.)
  • prevoz vozila do lokacije po izboru osiguranika
  • izvlačenje vozila u slučaju saobraćajne nesreće
  • alternativni prevoz za osiguranika
  • korištenje zamjenskog vozila u slučaju saobraćajne nesreće ili kvara
  • smještaj za osiguranika u slučaju saobraćajne nesreće
  • čuvanje vozila u slučaju kvara ili saobraćajne nesreće
  • dostava vozila nakon obavljenog popravka na lokaciju po izboru osiguranika.

Pakete pomoći na putu Wiener Asistencija možete ugovoriti kao zaseban proizvod, ili po povlaštenim cijenama, uz osiguranje od automobilske odgovornosti ili auto kasko osiguranje.


Kada mogu koristiti Wiener Asistenciju?

Wiener Asistenciju možete koristiti u slučaju:

•             saobraćajne nezgode;

•             kvara na vozilu;

•             nemarnog rukovanja vozilom (npr. pogrešno utočeno gorivo, zaključani ključevi…);

•             vanjskih uticaja (npr. požar, grad…)


Kako koristim uslugu?

U slučaju da vozilo nije pokretno ili se njime ne može upravljati na bezbjedan način dovoljno je pozvati kontaktni centar Wiener Asistencije koji uspostavlja dijagnozu kvara i šalje na teren izvršitelja koji otklanja kvar na licu mjesta ili prevozi vozilo do lokacije po izboru osiguranika. Kontaktni centar će organizovati i ostale usluge iz paketa prema potrebi. Za identifikaciju je dovoljno da operateru kažete broj vaše polise ili broj registarskih tablica vašeg vozila.

 

Kontaktni centar Wiener Asistencije je dostupan 0-24 h, 365 dana u godini.

Za sve polise izdate do 28.01.2024. godine brojevi kontaktnog centra Wiener Asistencije: 0800 50 211 (besplatan za pozive unutar BIH), broj za pozive iz inostranstva +38751490730.

Za sve polise izdate od 29.01.2024. godine broj kontaktnog centra Wiener Asistencije za pozive iz BiH i inostranstva je +381116962401

Pregled paketa

 

 

TOP